Internetin vaikutus sisustamiseen

Internet on tuonut mukanaan paljon mahdollisuuksia sisustuksesta kiinnostuneille. Siinä missä esimerkiksi mobilebet on tuonut vedonlyöjille internetin myötä paljon uusia ulottuvuuksia, ovat erilaiset sosiaalisen median palvelut tehneet saman sisustamisen ystäville. Netti on täynnä tietoa, kuvia, videoita ja kauppoja. Netissä on paljon sisustukseen erikoistuneita verkkokauppoja. Verkkokaupoista on myös vaivatonta selailla eri kauppojen valikoimia. Inspiraatiota voi hakea erilaisista kanavista, somesta tai blogeista.

Instagram

Instagramissa on paljon sisustukseen keskittyneitä tilejä. Hashtagilla #decor löytyy 45.2 miljoonaa julkaisua, #decoration tuottaa 26.1 miljoonaa tulosta. Myös suomalaiset hashtagit sisustukseen liittyen tarjoavat kymmeniä tuhansia tuloksia. Selatessa Instagramissa sisustukseen liittyviä kuvia huomaa miten paljon ihmiset ovatkaan kiinnostuneita sisustuksesta. Löytyy niin viimeisen päälle hienoja koteja. On todella harkittuja kokonaisuuksia sekä persoonallisia ratkaisuja.

Viime vuosina blogit ovat olleet hurjassa suosiossa. Suomessa on paljon suosittuja blogeja jotka käsittelevät sisustusta. Blogit.fi sivuston tietojen mukaan Suomen suosituin sistususaiheinen blogi on keltainen talo rannalla. Muita suosittuja sisustusblogeja ovat Loving white style, Valkoinen harmaja, Uusi kuu sekä Modernisti kodikas. Nämä korkealle sijoittuneet blogit ovat tietenkin vain jäävuoren huippu. Blogimaailma kätkee sisäänsä mielettömän määrän myös pienessä suosiossa olevia sisustusta käsitteleviä blogeja. Suosituimpien blogien taustalla on viimeisen päälle sisustettuja koteja, intohimoista suhtautumista aiheeseen, sekä ammattimaisia valokuvia sisustamiseen liittyen.

Internet ja sen tuoma mahdollisuus nopeaan tiedon leviämiseen on tuonut mukanaan erilaisia ilmiöitä. Jokin sisustustyyli voi levitä kuin kulovalkea. Nykytrendien leviäminen on paljolti netin mahdollistamaa.